Καμπανάκι από το Λονδίνο

Νοε 30th, 2011 by admin | 0

Η ατμοσφαιρική ρύπανση, είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για την Βρετανική κυβέρνηση, που εντόπισε σημαντική επιβάρυνση του αέρα από την καύση πετρελαίου. Η Ομάδα Clean Air London ανησυχεί γιατί οι τοπικές Αρχές δεν έχουν παρουσιάσει ακόμη μια αξιόπιστη λύση για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του αέρα.
Ως πηγή του κακού εντοπίζονται οι εκπομπές αερίων από τις μηχανές ντίζελ αυτοκινήτων και φορτηγών, που ευθύνονται για το 80% της ρύπανσης στο κεντρικό Λονδίνο.
Σε στοιχεία που παρουσίασε η Βρετανική κυβέρνηση δείχνουν πως τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα παράγουν 20 φορές περισσότερη ρύπανση, ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του αζώτου έχουν αυξηθεί σημαντικά εξαιτίας της μεγάλης διείσδυσης της πετρελαιοκίνησης, σύμφωνα με αναφορά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.
Ο υπεύθυνος Περιβάλλοντος της δημοτικής Αρχής του Λονδίνου δήλωσε ότι προτεραιότητα είναι η λήψη στοχευμένων μέτρων, όπως η είσοδος οχημάτων χαμηλών εκπομπών, καθαρότερων λεωφορείων, ελέγχου των ρυπογόνων ταξί και αυστηροποίηση των κριτηρίων εισόδου στη Ζώνη Χαμηλών Εκπομπών της πόλης.
Το δίλημμα των Αρχών της πόλης είναι αν θα πρέπει να αποθαρρύνουν τη χρήση πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων ή αν θα τα απαγορεύσουν στο κέντρο του Λονδίνου.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων