ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ;

Μαρ 17th, 2011 by admin | 0

Όργιο νοθείας στα καύσιμα του ελληνικού στρατού, ο οποίος προμηθεύει, μάλιστα, εδώ και τόσα χρόνια και τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, για την κίνηση των οχημάτων, καταγγέλλει ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας.

Από αναλύσεις δειγμάτων του πετρελαίου κίνησης, που προμηθεύονται από τις Ε.Δ, προέκυψε ότι το πετρέλαιο βρέθηκε μη κανονικό – νοθευμένο σύμφωνα με την ανάλυση του Γενικoύ Χημείου του Κράτους. Το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, αν αναλογιστούμε την ένοχη (;) σιωπή των υπευθύνων και τα τεράστια κέρδη που αποφέρει το λαθρεμπόριο και η νοθεία καυσίμων.

Από τις αναλύσεις προέκυψε ότι το πετρέλαιο βρέθηκε μη κανονικό – νοθευμένο καθώς περιείχε νερό που ανέρχεται μέχρι και στα 67.000 mg/kg ενώ το ανώτερο επιτρεπτό όριο είναι τα 200 mg/kg, θείο μέχρι και 2356 mg/kg όταν το ανώτερο προβλεπόμενο όριο είναι τα 50 mg/kg. Σε άλλα σημεία του φακέλου αναδεικνύει τις τεράστιες επιπτώσεις από την κυκλοφορία του νοθευμένου πετρελαίου τόσο στο περιβάλλον όσο κυρίως στην οικονομία. Όπως αναφέρει, πάντως, σε ενημερωτικό σημείωμά του, τα πρώτα στοιχεία περιήλθαν σε γνώση του το 2004. Προχώρησε σε μία σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και συγκεκριμένα 14 ερωτήσεις, προκειμένου να πληροφορηθεί τα περί προδιαγραφών και γενικώς την διαδικασία προμήθειας πετρελαίου από τις ένοπλες δυνάμεις. Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2007, καθ’ υπόδειξη του τότε Υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, κατατέθηκε σχετικός φάκελος στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στη στρατιωτική Δικαιοσύνη, χωρίς ωστόσο να δοθούν απαντήσεις, πόσο μάλιστα, όταν πρόκειται για υπόθεση των Ε.Δ που έπρεπε να υπάρχει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και να μην πλανώνται «σκιές» ως προς την διαχείριση των οικονομικών. Ο βουλευτής της ΝΔ όμως, έχοντας στα χέρια του νεώτερα στοιχεία, βάσει των οποίων το όργιο νοθείας, επιβεβαιωμένα, συνεχιζόταν, θεώρησε επιβεβλημένο να προσφύγει και πάλι στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου (στις 7/6/2010) ο οποίος έδωσε παραγγελία στις αρμόδιες εισαγγελίες για τη διερεύνηση του θέματος. Πλέον, ο κ. Σούρλας με επιστολή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής φέρει προ των ευθυνών την κυβέρνηση, τα κόμματα, τις στρατιωτικές, δικαστικές αρχές, προκειμένου να ανοίξει ο «φάκελος» λαθρεμπορίου-νοθευμένων καυσίμων και να τεθεί τέρμα στην αθλιότητα.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων