ΟΜΟΡΦΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ THΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ECOMOBILITY, ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Ιουν 25th, 2011 by admin | 0

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣΣειρά ενημερωτικών συναντήσεων είχε η Αποστολή του ECOCITY, στη διάρκεια της επίσκεψης που έγινε στις Βρυξέλλες από 18 έως 22 Ιουνίου. Το πρωί της 20/6 η αποστολή με τη νικήτρια ομάδα της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2010-11 επισκέφθηκε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ε.Ε. και είχε συνάντηση με την Διευθύντρια του Γραφείου κα Elena Visnar-Malinovska. Εκεί συζήτησαν  τις εμπειρίες από την συμμετοχή στην Εκστρατεία, καθώς και περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης των Ιωαννίνων, που ανέφεραν οι μαθήτριες. Στη συνέχεια η ομάδα συναντήθηκε με τον κ. Ιερόθεο Παπαδόπουλο, Διευθυντή της Διεύθυνσης Επικοινωνίας, όπου είχε ανάλογη ενημέρωση και περιήγηση στα Studios της Επιτροπής, ενώ είχαν και την ευκαιρία να συμμετέχουν στη συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Potocnik.
Την Τρίτη 21/6 η Αποστολή επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου περιηγήθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας και είχε αναλυτική ενημέρωση για την λειτουργία και οργάνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τον κ. Καρύδη. Στη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την π. Υπουργό Παιδείας και Ευρωβουλευτή κα Μαριέττα Γιαννάκου, τον Ευρωβουλευτή κ. Κρίτωνα Αρσένη, τον  Ευρωβουλευτή κ. Σπύρο Δανέλλη και τον Ευρωβουλευτή κ. Νικόλαο Χουντή. Με όλους τους ευρωβουλευτές οι μαθήτριες συζήτησαν τρόπους και δυνατότητες που υπάρχουν, για την περιβαλλοντική προστασία καθώς και τον σχεδιασμό αντιμετώπισης τοπικών προβλημάτων. Επίσης στη διάρκεια των συναντήσεων αναφέρθηκαν, από τους μαθητές, θέματα περιβαλλοντικά που απασχολούν τους πολίτες των Ιωαννίνων και ειδικά οι συνθήκες μετακίνησης, που επιβαρύνουν ιδιαίτερα την λειτουργία της πόλης, το μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης της λίμνης, ο επηρεασμός της ποιότητας του αέρα, καθώς και διάφορα άλλα θέματα. Ο διάλογος με τους ευρωβουλευτές απλώθηκε επιπλέον στα προβλήματα στερεών αποβλήτων και στην ανάγκη στρατηγικών επιλογών για την ανακύκλωση.
Η ομάδα των μαθητριών περιηγήθηκε επίσης στην πόλη των Βρυξελλών, επισκέφθηκε το Αtomium και την Mini Europe, καθώς και τον Βοτανικό Κήπο της πόλης.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων