Μπράβο σας. Όμως η καταγγελία έχει πάρει το δρόμο της…

Νοε 7th, 2012 by admin | 0

Μπράβο στην απόφαση του πακέτου πάταξης Λαθρεμπορίου Καυσίμων, αλλά η καταγγελία μας θα κατατεθεί στην Ε.Ε. για την έλλειψη μέτρων και την ασυδοσία που επικρατεί στη χώρα γα το θέμα. Η θέση του υπουργού μας ικανοποίησε, αφού γίνεται αποδεκτή στο σύνολο η πρόταση που έχει καταθέσει το ECOCITY από το 2006, ενώ για πρώτη φορά γνωστοποιούνται τα βήματα του Κράτους για να καθαρίσει τη λέρα. Ήλθε όμως η κεραυνοβόλα απάντηση από το Πράσινο Ποντίκι, στο αφιέρωμα της 1/11, που άπλωσε το πρόβλημα και απεικόνισε την μέθοδο ελέγχου αλλά και την λύση, που μέχρι και σήμερα, εδώ και 6 χρόνια, καμία κυβέρνηση δεν έχει τα κότσια να εφαρμόσει. Γιατί η λύση είναι απλή. Άμεσα εφαρμόσιμη και κυρίως χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Έτσι, ενώ φωνάζουμε «Μπράβο στον κ. Χατζηδάκη» για την ανακοίνωση μέτρων, παράλληλα θα καταθέσουμε την καταγγελία για την έλλειψη μέτρων και μέριμνας στην πάταξη λαθρεμπορίας καυσίμων στη χώρα μας, που έχει τόσες τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία, την υγεία και στο περιβάλλον.

Έχουμε επιλέξει να καταγγείλουμε την αδράνεια του Κράτους στην Ε.Ε.: Γιατί φτάσαμε 15 ημέρες μετά την έναρξη της περιόδου διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, να γίνει ανακοίνωση μέτρων, που θα έχουν εφαρμογή του χρόνου. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη, στα σλέπια διακίνησης πετρελαίου ναυτιλίας, το σύστημα GPS, όταν προ 18μήνου έγινε προκήρυξη διαγωνισμού και πέρσι υπεγράφη η σύμβαση για την τοποθέτηση εξοπλισμού και τον έλεγχο. Γιατί τα καύσιμα παραμένουν η μόνη κατηγορία εμπορίας, που δεν φέρουν την ευθύνη αποζημίωσης ή ανάκλησης σκάρτου προϊόντος οι εταιρίες που διακινούν πετρέλαιο. Γιατί μας προβληματίζει το πως ένα έντιμο κράτος, δεν έχει κάνει ακόμη καταγραφή και απογραφή των νόμιμων δεξαμενών καυσίμων στην χώρα;

Γιατί έχει ξαφνιάσει η σιωπηρή άρνηση του π. Υπουργού ΠΕΧ7Ε στη πρόταση μέτρησης εκπομπής ρύπων από την καύση πετρελαίου θέρμανσης σε αυτοκίνητα Γιατί είναι φαιδρό, η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής να καταλήγει στον αχρηστοκάλαθο, ενώ με κατάπτυστο τρόπο να ψηφίζεται η Παπακωνσταντίνειος απελευθέρωση της κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων ΙΧ στις πιο επιβαρυμένες ατμοσφαιρικά πόλεις της Ευρώπης, ανοίγοντας νέα αγορά στους λαθρέμπορους πετρελαίου;

Γιατί κάθε κυβερνητική ανακοίνωση δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα οδηγήσει στην εφαρμογή μέτρων, αφού για το λαθρεμπόριο καυσίμων έχουμε ακούσει για μαχαίρια και κόκαλα, αλλά μέχρι τώρα ζούμε το μεγαλείο της πινακωτής. Τα παραπάνω και πολλά ακόμη μας προκαλούν απορίες, καθώς και την ηθική υποχρέωση της καταγγελίας στην ΕΕ. Ταυτόχρονα και για ισοζύγιο, θέτουμε και πάλι στη διάθεση του Υπουργού την τεχνογνωσία, εμπειρία και γνώση της αντίστοιχης Επιτροπής του ECOCITY για τη λύση του προβλήματος. Τώρα!

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων