promokod motivi

Μπράβο σας. Όμως η καταγγελία έχει πάρει το δρόμο της…

Νοε 7th, 2012 by admin | 0

Μπράβο στην απόφαση του πακέτου πάταξης Λαθρεμπορίου Καυσίμων, αλλά η καταγγελία μας θα κατατεθεί στην Ε.Ε. για την έλλειψη μέτρων και την ασυδοσία που επικρατεί στη χώρα γα το θέμα. Η θέση του υπουργού μας ικανοποίησε, αφού γίνεται αποδεκτή στο σύνολο η πρόταση που έχει καταθέσει το ECOCITY από το 2006, ενώ για πρώτη φορά γνωστοποιούνται τα βήματα του Κράτους για να καθαρίσει τη λέρα. Ήλθε όμως η κεραυνοβόλα απάντηση από το Πράσινο Ποντίκι, στο αφιέρωμα της 1/11, που άπλωσε το πρόβλημα και απεικόνισε την μέθοδο ελέγχου αλλά και την λύση, που μέχρι και σήμερα, εδώ και 6 χρόνια, καμία κυβέρνηση δεν έχει τα κότσια να εφαρμόσει. Γιατί η λύση είναι απλή. Άμεσα εφαρμόσιμη και κυρίως χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Έτσι, ενώ φωνάζουμε «Μπράβο στον κ. Χατζηδάκη» για την ανακοίνωση μέτρων, παράλληλα θα καταθέσουμε την καταγγελία για την έλλειψη μέτρων και μέριμνας στην πάταξη λαθρεμπορίας καυσίμων στη χώρα μας, που έχει τόσες τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία, την υγεία και στο περιβάλλον.

Έχουμε επιλέξει να καταγγείλουμε την αδράνεια του Κράτους στην Ε.Ε.: Γιατί φτάσαμε 15 ημέρες μετά την έναρξη της περιόδου διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, να γίνει ανακοίνωση μέτρων, που θα έχουν εφαρμογή του χρόνου. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη, στα σλέπια διακίνησης πετρελαίου ναυτιλίας, το σύστημα GPS, όταν προ 18μήνου έγινε προκήρυξη διαγωνισμού και πέρσι υπεγράφη η σύμβαση για την τοποθέτηση εξοπλισμού και τον έλεγχο. Γιατί τα καύσιμα παραμένουν η μόνη κατηγορία εμπορίας, που δεν φέρουν την ευθύνη αποζημίωσης ή ανάκλησης σκάρτου προϊόντος οι εταιρίες που διακινούν πετρέλαιο. Γιατί μας προβληματίζει το πως ένα έντιμο κράτος, δεν έχει κάνει ακόμη καταγραφή και απογραφή των νόμιμων δεξαμενών καυσίμων στην χώρα;

Γιατί έχει ξαφνιάσει η σιωπηρή άρνηση του π. Υπουργού ΠΕΧ7Ε στη πρόταση μέτρησης εκπομπής ρύπων από την καύση πετρελαίου θέρμανσης σε αυτοκίνητα Γιατί είναι φαιδρό, η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής να καταλήγει στον αχρηστοκάλαθο, ενώ με κατάπτυστο τρόπο να ψηφίζεται η Παπακωνσταντίνειος απελευθέρωση της κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων ΙΧ στις πιο επιβαρυμένες ατμοσφαιρικά πόλεις της Ευρώπης, ανοίγοντας νέα αγορά στους λαθρέμπορους πετρελαίου;

Γιατί κάθε κυβερνητική ανακοίνωση δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα οδηγήσει στην εφαρμογή μέτρων, αφού για το λαθρεμπόριο καυσίμων έχουμε ακούσει για μαχαίρια και κόκαλα, αλλά μέχρι τώρα ζούμε το μεγαλείο της πινακωτής. Τα παραπάνω και πολλά ακόμη μας προκαλούν απορίες, καθώς και την ηθική υποχρέωση της καταγγελίας στην ΕΕ. Ταυτόχρονα και για ισοζύγιο, θέτουμε και πάλι στη διάθεση του Υπουργού την τεχνογνωσία, εμπειρία και γνώση της αντίστοιχης Επιτροπής του ECOCITY για τη λύση του προβλήματος. Τώρα!

Ζητείται ελπίς

Σεπ 10th, 2012 by admin | 0

Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών ποτέ δεν ήταν πρωταρχικό μέλημα στην χώρα μας. Πολιτικές και ρουσφετολογικές σκοπιμότητες οδηγούσαν πάντοτε αποφάσεις, ενώ οι νόμοι που δεν εφαρμόζονται, η έλλειψη ελέγχου και η αδιαφορία, οδήγησαν στην υποβάθμιση της περιβαλλοντικής αξίας, κυρίως στα αστικά κέντρα. Αθήνα και Θεσσαλονίκη διεκδικούν ρόλο «πρωταθλητή» στην ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ευρώπη. Για δεκαετίες η ανεξέλεγκτη νοθεία και λαθρεμπορία των καυσίμων, πριμοδοτείται από την κεντρική αδιαφορία και ανοχή. Η εκτεταμένη έλλειψη συντήρησης του στόλου οχημάτων, τα μέτρα που θα οδηγήσουν σε καύση κάθε είδους ξυλείας για θέρμανση και η χρήση απαγορευμένων φυτοφαρμάκων οδήγησαν σε σοβαρές παθήσεις και επηρεασμό της Δημόσιας Υγείας. Η ρύπανση του αέρα των πόλεων μειώνει το προσδόκιμο ζωής και αυξάνει καρδιαγγειακά, αιματολογικά και αναπνευστικά περιστατικά. Ρύπανση των ποταμών μας από εργοστάσια και κυκλώματα που διακινούν απαγορευμένα και τοξικά φυτοφάρμακα έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες . Η παράνομη διοχέτευση αστικών λυμάτων, βιομηχανικών αποβλήτων και λυμάτων από κτηνοτροφικές μονάδες ρυπαίνουν τα επιφανειακά (ποτάμια, λίμνες και κλειστούς κόλπους) και τα υπόγεια νερά και συμπληρώνουν έτσι το πάζλ της περιβαλλοντικής καταστροφής της Ελλάδας.

Σημαντικό μερίδιο ευθύνης φέρει και το σύστημα μη εκδίκασης υποθέσεων σχετικών με το περιβάλλον, αφού οι καθυστερήσεις και εμπλοκές, οδηγούν ουσιαστικά στην αρνησιδικία, ενώ πολλά πρόστιμα που επιβάλλονται από αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας ή των Υπουργείων ουδέποτε εισπράττονται. Η παντελής μέριμνα περιβαλλοντικής επένδυσης στις νέες γενιές, που θα οδηγούσε μακροπρόθεσμα σε μια περιβαλλοντική ευαισθησία και συνείδηση, έχει οδηγήσει σε αδιαφορία των πολιτών σε περιπτώσεις περιβαλλοντικών καταστροφών, εφόσον δεν θίγεται το άμεσο γειτονικό ή περιουσιακό τους περιβάλλον.

Άναρχη δόμηση και συγκεντρωτισμός στις πόλεις, παντελής έλλειψη πρασίνου με ανάπτυξη θερμικών νησίδων που μετράει θύματα πλέον στις μεγαλουπόλεις μας, ενώ οι βασικές ελλείψεις σε έργα υποδομής ολοκληρώνουν την υποβάθμιση στο αστικό περιβάλλον.
«Ζητείται ελπίς» για έναν λαό που εκτός από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την επιβίωσή του, ζητά τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα που είναι καλύτερη ποιότητα ζωής και άμεση και αυστηρή εφαρμογή όλων των νόμων που σχετίζονται με τον έλεγχο και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι ανοιχτές ελληνικές υποθέσεις παράβασης της Κοινοτικής Νομοθεσίας για το περιβάλλον ή η μη ενσωμάτωσή τους στο Εθνικό Δίκαιο, έχουν φτάσει στις 24 και όλα δείχνουν πως οι φωνές των γραφικών και αδύναμων να ανατρέψουν το απίθανο υπάρχον τοπίο, τρέφουν τη διασκέδαση στον Παράδεισο των Παρανόμων.

Καθηγητής Φυτιάνος Κωνσταντίνος
Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος, Τμήμα Χημείας, Α.Π.Θ.

Σερβίρεται κρύα…

Μάι 22nd, 2012 by admin | 0

Άνοιξε τη πόρτα, ένα χρόνο πριν και μπήκε υπεροπτικά. Με αέρα παντογνώστη, πέρσι τον Ιούνιο πήρε εντολή και γραμμή για αποφάσεις σε σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, που εμπόδιζαν εμπορικές βλέψεις. Δίχως να εξετάσει την ουσία και τις συστάσεις ΜΚΟ, απέρριψε τη γνωμάτευση του περιβαλλοντικού οργάνου των εκπροσώπων του λαού. Έστησε καραούλι και άρπαξε την ευκαιρία νύχτα. Τους έπιασε όλους στον ύπνο και πέρασε αποφάσεις προκλητικές για την αδιαφορία στο Κοινό καλό και στη περιβαλλοντική προστασία. Ενέργειες που του έχουν χαρίσει τη ντροπή. Τώρα, ένα χρόνο μετά την αγέρωχη είσοδό του, πέρασε στην έξοδο. Παριστάνοντας πως έχει άγνοια της ζημιάς που έκανε, ζήτησε την ψήφο του ρυπασμένου πολίτη. Πήρε το φτύσιμο. Τώρα παρακαλάει τον Van Gels. Θέλει να μπει στη λίστα. Ζει την εκδίκηση των επιλογών, που τον εγκλώβισαν στον δακτύλιό του.

Που είναι η πόρτα;

Μάι 15th, 2012 by admin | 0

Ομπρέλα προστασίας στους υγροτόπους των μικρών νησιών το Π.Δ. που κρίθηκε νόμιμο από το ΣτΕ. και αφορά στην έγκριση καταλόγου μικρών νησιωτικών υγροτόπων, τους όρους και τους περιορισμούς προστασίας και ανάδειξης 369 μικρών παράκτιων υγροτόπων. Με τη 80/2012 γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ, κρίθηκε νόμιμο το επίμαχο διάταγμα, εκτός από μία διάταξή του, που κρίθηκε ότι πρέπει να διαγραφεί ως μη νόμιμη. Ξέρετε τι αναφέρει η συγκεκριμένη κερκόπορτα ; «Στους υγροτόπους επιτρέπονται έργα τα οποία χαρακτηρίζονται ως εθνικής σημασίας». Τσίμπησαν το νόημα οι δικαστές και είπαν πως η επίμαχη διάταξη δεν προτείνεται νομίμως λόγω της αοριστίας του όρου «έργα εθνικής σημασίας» και θα πρέπει, σύμφωνα με το ΣτΕ, είτε να αντικατασταθούν οι λέξεις «εθνικής σημασίας» με τις λέξεις «εθνικής άμυνας», είτε να διαγραφεί στο σύνολό της… Aκόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ο ρόλος του ΣτΕ στη προστασία του Περιβάλλοντος. Ακόμη μια φορά η απορία τι περιμένει και δεν πάει στην έξοδο, εκείνο το ανώριμο παιδί ;

Προικισμένη χώρα με ανώριμες επιλογές

Μάι 1st, 2012 by admin | 0

Αμηχανία. Μουρμούρα. Φραστικές επιθέσεις και γκρίνια, Πολύ γκρίνια. Διάχυτη αγανάκτηση με φόντο τις εκλογές. Προβληματισμός για τη ψήφο. Προβληματισμός για την απουσία προσωπικοτήτων που θα μπορούσαν να ανατρέψουν το κλίμα. Όλα δείχνουν πως θα αναμένουμε την απόφαση των άλλων. Αυτών που θα λένε σε αυτούς που θα εκλεγούν τι να κάνουν για να συμμαζευτεί τάχα το χρέος. Αλλά ποιος έχει τα «κότσια» και την ικανότητα να οραματιστεί μια νέα διαδρομή; Μια νέα ημέρα που θα οδηγήσει στην ανάταση; Με τόσο φυσικό πλούτο και θεία προικιά είναι άξιο απορίας πως πετυχαίνουμε κακοδιοικητές των κοινών. Με έλειμα στο όραμα. Κοιτάξτε τους καλύτερα και δειτε πως μας κοιτάνε με μισογυρισμένη τη πλάτη, με μεγαλύτερη μύτη κάτω από το φοβισμένο βλέμμα

Δεσμεύεστε ή θα μείνετε στα λόγια;

Απρ 26th, 2012 by admin | 0

Φούριες. Πολλές φούριες.
Μα, πρέπει να προλάβουν.
Πρέπει να πείσουν.
Να πουν πως θα κάνουν ότι δεν ήθελαν να κάνουν.
Πως θα φτιάξουν ότι δεν μπόρεσαν να φτιάξουν.
Έτσι, μεταξύ άλλων, έφεραν και πάλι στην επικαιρότητα το πρόβλημα
με το Λαθρεμπορίο καυσίμων. Μίλησαν, βέβαια, μόνο για την οικονομική ζημιά και δέχθηκαν πως πληρώνουμε 2,0 δις ευρώ για να εξυπηρετήσουμε φοροφυγάδες και κλέφτες. Έντεχνα, δεν έγινε αναφορά στη ζημιά που προκαλεί το «πειραγμένο» καύσιμο στο Περιβάλλον και στην Υγεία μας.
Ζημιά που ανεβάζει πολύ πιο ψηλά το κόστος, αν υπολογίσουμε τις συνέπειες από τον ρυπασμένο αέρα, τη περίθαλψη για τις δύσπνοιες και τα φάρμακα για τις αλλεργίες των μικρών παιδιών, στις πόλεις.
Μίλησαν και Δεν δεσμεύθηκαν Για τη Λύση λοιπόν:
Δεσμεύονται οι αρχηγοί των κομμάτων για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων;
Ή μένουμε στα λόγια ;
Στα παχιά προεκλογικά λόγια;

Πρόσεχε, θα ξυπνήσουν…

Ιαν 31st, 2012 by admin | 0

Άραγε τι γεύση θα είχε
η αφύπνιση των πολιτών
μέσα από ένα Περιβαλλοντικό
και Καταναλωτικό Κίνημα.
Πόσο θα μπορούσε να μπλοκάρει πισώπλατες ενέργειες
που φανερώθηκε πλέον
πως είναι σε βάρος
της ποιότητας στη ζωή μας
και της εύρυθμης
καθημερινότητας.
Ενέργειες που προχώρησαν
αφού δεν βρήκαν
την παραμικρή αντίσταση,
από ένα ναρκωμένο και μπουκωμένο στο lifestyle
ελληνικό πληθυσμό.
Άραγε, κάποτε, θα καταφέρουμε
να ξεπεράσουμε τη σύγχυση
κaι να κaτaνοήσουμε
πως τα τρέχοντα ρεύματα
δεν μπορούν να πλάσουν
κοινωνικά οράματα
και το Κοινό συμφέρον.
Φανερά πλέον,
οι μέρες μας ξεδιπλώνουν
την πραγματικότητα
που φέρνει η ανώριμη κοινωνία,
επιβεβαιώνοντας πως έτσι
δεν μπορεί να ανθίσει
Δεν μπορεί να βγάλει καρπό.
Όσο και να τη ποτίζουμε,
αφού το παιχνίδι της απαξίωσης
και η σαπίλα της δημοσιότητας φοβίζει τους λίγους.
Έτσι, καταλήξαμε απαθείς
στο τσαλάκωμα της περηφάνιας
να ψάχνουμε ομπρέλα
για το συνεχόμενο φτύσιμο.
Αμνοί στην αναμονή….

Τίποτα

Δεκ 13th, 2011 by admin | 0

Είπε, θα κάνει αξιολόγηση
για να έχει αντικειμενική άποψη
και μετά να αποφασίσει.
Τίποτα.
Είπε, θα σεβαστεί
τη Δημόσια Υγεία
Τίποτα.
Είπε θα σεβαστεί το Περιβάλλον
και δεν θα επιβαρύνει  κι΄ άλλο
τον Ρυπασμένο αέρα
Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Τίποτα.
Είπε θα μελετήσει σοβαρά
τις θέσεις και προτάσεις των ΜΚΟ.
Τίποτα.
Είπε θα πάρει μέτρα για την πάταξη
του Λαθρεμπορίου πετρελαίου.
Τίποτα.
Είπε θα πάρει μέτρα
για τον Πράσινο Δακτύλιο.
Τίποτα.
Είπε θα σεβαστεί το πόρισμα της Μόνιμης Επιτροπής
Περιβάλλοντος της Βουλής.
Τίποτα.
Είπε θα κάνει διαβούλευση
πριν την απόφαση.
Τίποτα.

Είπε θα πάρει μέτρα για τη μείωση εκπομπής μικροσωματιδίων και οξειδίων του Αζώτου.
Τίποτα
Όλο αυτό τα ΤΙΠΟΤΑ καταγγείλαμε στο ΥΠΕΚΑ (αρ. πρ. 8015/8-12-11)
και δηλώσαμε πως θα περιμένουμε
για την επανόρθωση του λάθους.
Απέναντι στην έλλειψη σεβασμού
ταιριάζει η δημόσια καταγγελία.
Απέναντι στο τίποτα
ταιριάζει η κατακραυγή.

Στα δύο…

Δεκ 7th, 2011 by admin | 0

Το πρόβλημα είναι ουσιαστικό στο Ντεμπράν, που είναι φανερή η αδιαφορία για νέα διεθνή συνθήκη κατά της κλιματικής αλλαγής.
Από τη μια άκρη του προβλήματος οι αναπτυγμένες χώρες, παρέα με τις αναπτυσσόμενες.
Από την άλλη, οι φτωχές χώρες που πιέζουν για άμεση συμφωνία.
Η ομάδα των 48 λιγότερο αναπτυγμένων χωρών κατέθεσε πρόταση αναθεώρησης του πολιτικού στόχου, ώστε η άνοδος της θερμοκρασίας να μην υπερβεί τους 1,5 βαθμούς Κελσίου, έως το 2100.
Στο ίδιο πνεύμα και η συμμαχία των Μικρών Νησιωτικών Κρατών, στον Ειρηνικό και την Καραϊβική, που επείγονται για τη λήψη μέτρων καθώς η άνοδος της στάθμης των ωκεανών που παρατηρείται απειλεί να καταπιεί τα νησιά τους.
Το ζήτημα της παράτασης Του Πρωτοκόλλου του Κιότο, που λήγει το 2012 είναι επείγον.
Όμως, όπως όλοι περιμέναμε είναι αντίθετη η Αμερική, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Ρωσία και άλλες χώρες, που τονίζουν και όχι άδικα πως Κίνα, Ινδία και Βραζιλία έχουν μεγάλο μερίδιο στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Μόνο η Ε.Ε. πιέζει και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παράτασης του Κιότο. και της στήριξης φτωχότερων και πιο ευάλωτων χωρών.
Η σύνοδος του Ντέρμπαν συνεχίζεται αυτές τις ημέρες σε επίπεδο υπουργών Περιβάλλοντος. Σε Θολό Τοπίο.

Δύσκολες στιγμές

Νοε 30th, 2011 by admin | 0

Δύσκολη εποχή. Περίοδος που απαιτεί υπομονή και κουράγιο. Από όλους. Δύσκολες στιγμές, αποτέλεσμα αλόγιστης διαχείρισης και διοίκησης, από ρηχούς οραματιστές. Υστερόβουλες αποφάσεις χωρίς εκτίμηση κόστους και ζημιάς, που οδηγούν σε πλήρη απαξίωση όχι μόνο της οικονομίας, άλλα και της ποιότητας στη ζωή μας Διοίκηση χωρίς όραμα, που προκαλεί τον πόνο. Και τώρα; Τώρα που όλοι ζητάνε; και θα ζητάνε συνεχώς; Αμηχανία και απραξία. Στην άκρη μέχρι τις εκλογές. Μέχρι να φτιάξουν οι άλλοι τις ζημιές που έγιναν. Δύσκολές στιγμές. Απλωμένες σε όλη την Ευρώπη. Όλα δείχνουν ανατροπές και άλλες λύσεις, αφού η αποτυχία προσφέρεται για ώριμες επιλογές. Δύσκολες στιγμές, και η κρίση θα χυθεί σε κάθε σημείο της Ευρώπης, Το οικονομικό κατεστημένο να τρώει τα πάντα και το πολιτικό σύστημα να είναι αμήχανο και ανίκανο. Δύσκολες στιγμές και ποιος θα κάνει τη σωστή κίνηση. Είναι φανερή πλέον η ανάγκη πολιτικής ένωσης στην Ευρώπη.

write my essay for cheap
κατασκευή ιστοσελίδων